Sosuri: cum sa diversificati o reteta cu o singura miscare

Sosul selectat corect nu numai ca mareste valoarea nutritiva a felului de bucate preparate, dar îi confera un gust si o aromă neobisnuita. In bucataria nationala a oricarei tari exista zeci sau chiar sute de sosuri diverse care confera bucatelor aroma nationala.

In viata de zi cu zi, prepararea unor astfel de adaosuri cu propriile puteri este foarte obositor. Pentru a face acest lucru, este necesar nu numai sa va acordati timp, ci si sa aveti suficiente cunostinte si abilitati. Este mult mai usor sa procurati sosuri gata preparate de la Casa Curata. Sortimentul magazinului include produse ale unor marci cunoscute: Veres, Saville, Kula si altele. Cumparand sosurile preferate gata preparate, iti poti diversifica cu usurinta meniul zilnic si iti poti bucura pe cei dragi cu gusturi noi, economisind astfel timpul personal si energia petrecuta in bucatarie.

Pentru ce avem nevoie de sosuri

Raspunsul este simplu: sosurile va vor permite sa va bucurati de bucate gustoase si atractive in fiecare zi. Mancarea condimentata cu un sos va arata apetisant, va avea o aroma placuta, nu mai vorbind de gust. Aceleasi bucate cu diferite sosuri isi vor schimba complet caracteristicile.

La Casa Curata, puteti procura sosuri gata preparate pentru peste, carne, paste, orez, si preparate din legume. Veti fi placut surprins de modul in care meniul obisnuit se va schimba si poate chiar aceasta va va fi de folos pentru diferite experimente culinare indraznete.

Sosurile sunt capabile de:

  • face bucatele simple sa arate atractivi;
  • imbunatateste aroma si gustul bucatelor;
  • diversifica meniul obisnuit;
  • limiteaza consumul de sare;
  • economiseste timpul.

Sosurile gata preparate pot fi folosite nu numai ca adaos pentru un fel de bucate deja preparate, ci si ca marinada in etapa de pregatire a acestora. Este uimitor cat de mult se poate schimba gustul carnii sau pestelui atunci cand se folosesc astfel de ingrediente.

De la bucate la bucate: care sosuri si pentru ce se potrivesc

Daca gatitul nu este hobby-ul sau profesia ta preferata, atunci poate fi dificil sa-ti dai seama ce sos sa alegi pentru un anumit fel de mancare. Nu ar trebui sa va faceti griji: pentru inceput, puteti doar sa experimentati si sa determinati preferintele personale. Daca respectarea regulilor va este mai aproape, luati in considerare sfaturile Casa Curata.

Bucate din peste

Deoarece orice peste are un gust destul de neutru, sosul este cel care ii va accentua gustul cel mai bine. Se obisnuieste sa se serveasca preparate din peste cu sosuri pe baza de lapte sau maioneza, combinate cu diverse condimente. Sosul bechamel, crema de branza sau sosul de usturoi alb se potriveste bine cu pestele.

Bucate din carne

Diferite tipuri de carne sunt potrivite pentru diferite sosuri, iar imaginatia in acest caz nu are sfarsit. Atat sosurile cremoase, cat si cele de rosii sunt potrivite pentru preparatele din carne, precum si optiunile pe baza de hrean, mustar si bulionul de carne aromat cu vin:

  • sub un sos cremos, carnea devine moale si frageda;
  • compozitiile pe baza de rosii si condimente redau carnii un gust putin picant si acru ;
  • sosul dulce-acrișor — o solutie excelenta pentru iubitorii de exotice;
  • sosurile de fructe de padure pentru carne sunt destul de specifice: nu tuturor le place această combinatie.

Cele mai populare sosuri gata preparate pentru bucate din carne sunt satsebeli, tkemali, sosul bolognese, adjika, ketchup si sosul de rodie Narsharab. Sosurile de origine iute si cele pe baza de maioneza sunt adesea folosite ca marinada. Carnea absoarbe aroma condimentelor si devine mai frageda.

Bucate din legume

Legumele inabusite, prajite si crude pot avea gust diferit, dar toate beneficiaza de a fi asociate cu sosuri dulci sau picante, precum si cu compusi care contin ciuperci, nuci, rosii sau branza.

Pentru salate proaspete si bucate din legume prelucrate termic, alegeti:

  • sos Caesar, care a fost creat special pentru salata cu acelasi nume, dar este minunat si pentru alte feluri de bucate;
  • sos de branza;
  • sos pesto, care include multa verdeata, nuci de pin, usturoi, ulei de masline si parmezan ras;
  • salsa verde cu busuioc, patrunjel, menta, mustar de dijon si alte ingrediente;
  • sos tartar pe baza de smantana, mustar, castraveti murati, galbenusuri de ou si suc de lamaie.

Sosurile pentru legume includ adesea smantana sau maioneza, precum si un numar mare de diverse condimente.

Sos de soia

Acest sos ar trebui sa fie evidentiat printre altele, deoarece de mult timp a fost nu numai un plus la bucatele asiatice preferate, ci si un produs independent. Exista multe soiuri de sos de soia. Sortimentul Casa Curata include atat varianta clasica, cat si sosuri originale cu lamaie, ghimbir si alti aditivi.

Astazi, sosul de soia este de obicei adaugat la diferite feluri de bucate:

  • salate;
  • pui teriyaki
  • sosuri pentru cereale si paste;
  • marinade;
  • bucate din peste;
  • supe crema si sosuri.

Dar cea mai populara utilizare a acestuia — este la rulouri si sushi. Este pur si simplu imposibil de imaginat un set traditional de sushi fara sos de soia.

Sosuri gata pentru utilizare in Casa Curata

Magazinul nostru ofera o gama larga de sosuri si condimente care va pot diversifica meniul zilnic. Sortimentul magazinului include sosuri bazate pe:

  • ketchup sau rosii cu adaos de ierburi, usturoi, condimente, ardei iute;
  • suc din rodii;
  • amestecuri de legume cu adaos de ulei vegetal și condimente;
  • sosuri de maioneza cu ciuperci, branza, ierburi, nuci, castraveti murati, usturoi, condimente.

Oferim produse de la producatori de incredere. Toate sosurile sunt preparate pe baza de ingrediente naturale si contin un minim de conservanti, ceea ce este confirmat de certificatele de calitate.

Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu