Repelente împotriva insectelor

Filtru
Vara, majoritatea oamenilor folosesc insecticide pentru a se proteja de atacurile faunei enervante. Repelenții sunt substanțe naturale sau sintetice, concepute pentru a proteja împotriva țânțarilor și muschilor, tăunilor și ploșnițelor, căpușelor și altor tipuri de artropode. Spre deosebire de insecticide (medicamente pentru a ucide dăunătorii), repelenții doar sperie paraziții. În funcție de tipul de produs, protectia împotriva insectelor poate dura 2-4 ore sau mai mult.

Repelente împotriva insectelor: tipuri

Soluțiile sunt disponibile sub diferite forme și sunt împărțite în funcție de principiul aplicării:

  • Pentru aplicare pe piele și îmbrăcăminte. Disponibile sub formă de spray-uri, unguente, emulsii, lapte.
  • Pentru instalare în interior (fumigatoare, spirale, lumânări).
  • Dispozitive purtare pe corp sau atașate la haine, genți (brățări, petice, cleme pentru atașarea la haine sau la rucsac, dispozitive cu ultrasunete).

În funcție de componentele soluției, se disting repelenți naturali și sintetici. La baza celor naturali se află uleiurile esențiale de plante - cuișoare și eucalipt, citrice și cireș de păsări, citronella și geranium, lemongrass și lemongrass. Repelentul împotriva insectelor pentru copii poate fi realizat pe baza unui repellent modern - IR 3535, care, dacă este utilizat în mod adecvat, nu prezintă un pericol pentru sănătate. Artropodele nu tolerează mirosul substanței, ceea ce duce la o protecție eficientă.

Repelentele sintetice pentru insecte sunt fabricate în principal din DEET (dietiltoluamidă), o substanță care a fost sintetizată pentru prima dată în Statele Unite în 1946. Inițial, DEET a fost dezvoltat pentru nevoile armatei, pentru a proteja soldații de insectele care sug sânge. Mai târziu, dietiltoluamida a început să fie folosită pentru a crea medicamente destinate populației civile. Substanța respinge artropodele care suge sânge și afectează receptorii olfactivi - distorsionează percepția mirosului, cee ce îi dezorientează.

Repelente împotriva insectelor: forme populare de producere 

Pentru confortul utilizatorilor, repelentele sunt produse în diferite forme:

  • Spray-uri. Spray-ul pentru insecte este ușor de aplicat. Datorită pulverizatorului, produsul este distribuit uniform pe suprafața pielii. Aerosolii pot fi aplicați pe îmbrăcăminte, ceea ce mărește durata protecției - efectul poate dura câteva zile. Dezavantajul este probabilitatea apariției petelor pe haine.
  • Unguente și creme. Unguentul pentru mușcături de insecte este destinat prelucrarea  pielii. Atunci când utilizați astfel de preparate, este necesar să evitați zonele cu erupții cutanate, răni deschise și zgârieturi.
  • Lapte și emulsii. Fabricate pe bază de apă. Ele diferă de unguente printr-o consistență lichidă și o concentrație mai mică de substanțe grase. Avantaje – nu provoacă senzație de lipiciune, au o textură ușoară și proprietăți hidratante.
  • Clipuri și brățări. Nu este destinat contactului direct cu pielea. Potrivit pentru copii sub 1 an și persoane cu piele sensibilă.

Principalele criterii de selecție

Pe lângă forma de eliberare, este necesar să se acorde atenție următoarelor criterii:

  1. Data fabricării. Cu cât spray-ul pentru insecte a stat mai mult pe raftul magazinului, cu atât este mai mare probabilitatea ca el să se deterioreze..
  2. Categorie (uneori cea mai mare, 1, 2, 3). Cu cât categoria este mai mare, cu atât nivelul de protecție este mai bun.
  3. Concentrația substanței active. Dacă alegeți un repelent pe bază de DEET, este important ca concentrația substanței să fie de cel puțin 30%. Mijloacele cu un conținut mai scăzut de dietiltoluamidă sunt ineficiente împotriva căpușelor. Preparatele cu conținut scăzut de DEET sunt potrivite persoanelor cu sensibilitate crescută a pielii și cu tendință la reacții alergice.

Ambalajul medicamentului conține informații despre compoziția, metoda de aplicare și precauții. Când aplicați repilent, este important să respectați instrucțiunile producătorului, să evitați contactul cu gura și ochii, mucoasele și rănile deschise.

36.30 mdl
+
Recenzii
Scrie un comentariu