Solutie SONOTAL, 100ml
SONOTAL – produs de origine vegetală cu acțiune calmantă si hipnotică, care favorizează un somn sănătos.
PROPRIETĂȚI.
Extractul din flori de Mușețel are acțiune anxiolitică, antimicrobiană, antiinflamatoare, spasmolitică, diaforetică, coleretică, antioxidantă.
Principalele substanțe biologic active ale florilor de Mușețel sunt: uleiul eteric (ce conține proazulene – matricina și matricarina, care la prelucrarea cu aburi sunt transformate în azulene, precum camazulena); flavonoidele și glicozidele acestora (apigenina-7-glucozid, apigenina și luteolina); lactonele sesquiterpenice; cumarinele; spiroeterii; acizii fenolici; polizaharidele.
Efectul sedativ se datorează prezenței flavonoidului apigenina, care este capabilă să se lege de receptorii benzodiazepinici din creier. Studiile au confirmat efectul ei anticonvulsivant și acțiunea deprimantă asupra sistemului nervos central. Extractul de Mușețel posedă acțiune calmantă, somniferă, relaxantă, manifestând activitate hipnotică asemănătoare benzodiazepinelor.
În plus, extractul de Mușețel menține sistemul imunitar, funcționarea sistemelor respirator și digestiv, sănătatea vezicii biliare și a tractului urinar.
Extractul din flori de Tei are efect calmant, antibacterian, antiviral, antiinflamator, spasmolitic, diuretic, antipiretic.
Spectrul larg de acțiune al Teiului se datorează compoziției sale chimice bogate, constituită din aminoacizi, mucilagi, flavonoide, uleiuri eterice, acizi fenolici (acizii p-cumaric și clorogenic), tocoferoli, saponozide, taninuri etc.
Uleiurile eterice și cumarinele reduc iritabilitatea, înlătură starea de neliniște, produc efect relaxant, ajută la adormire, contribuie la un somn natural și sănătos.
Extractul din frunze de Roiniță – anxiolitic și antidepresant natural. Manifestă acțiune sedativă, anticonvulsivă, spasmolitică, analgezică, hipotensivă, antiaritmică.
Roinița conține uleiuri eterice (în principal citral, neral și citronelal); derivați sesquiterpenici (β-cariofilen și germacren-D); glicozide monoterpenice; flavonoide și glicozidele acestora (luteolină, quercetină, apigenină și kaempferol); derivați ai acidului hidroxicinamic (acizii rozmarinic și clorogenic); taninuri; triterpene (acizii ursolic și oleanolic).
Substanțele biologic active ale Roiniței calmează sistemul nervos, reduc anxietatea și iritabilitatea, înlătură tensiunea nervoasă, contribuie la relaxare și odihnă liniștită. Favorizează instalarea somnului și mențin un somn sănătos.
Extractul de Roiniță înlătură, de asemenea, disconfortul gastrointestinal, inclusiv balonarea și meteorismul, îmbunătățește digestia.
Melatonina – neurohormon multifuncțional, produs de glanda pineală, retină și intestin. Posedă efect hipnotic, de sincronizare, adaptare, antioxidant, imunomodulator, hipotermic, anticancerigen.
Melatonina este un inductor natural al somnului. Îmbunătățește calitatea somnului prin reducerea timpului de adormire și creșterea duratei somnului, micșorează numărul de treziri. Provoacă senzație de prospețime și vigoare după trezire, înlătură somnolența din timpul zilei și îmbunătățește starea generală.
Melatonina participă în reglarea ritmurilor circadiene, menținerea ciclului lumină-întuneric și, prin urmare, poate fi utilizată în dereglări bioritmologice (schimbarea rapidă a fusului orar în timpul zborurilor avia, inversarea ciclului „somn-veghe”).
Normalizarea somnului este facilitată și de activitatea anxiolitică, antistres și antidepresivă pe care o posedă melatonina. Administrarea melatoninei induce senzația de liniște, reduce labilitatea emoțională și anxietatea.
RECOMANDĂRI PENTRU UTILIZARE.
SONOTAL se administrează pentru:
- înlăturarea tulburărilor de somn și atingerea sedării;
- prevenirea dereglărilor ritmurilor biologice (schimbarea rapidă a fusului orar în timpul zborurilor avia, inversarea ciclului „somn-veghe”);
- relaxarea fizică și psihică optimală.
MOD DE ADMINISTRARE ȘI DOZE.
Se administrează pe cale orală, înainte de somn. A se agita înainte de utilizare.
Cu ajutorul seringii pentru administrare orală sau măsurii dozatoare se măsoară cantitatea necesară de produs. Pentru a măsura corect volumul soluției, pistonul seringii se coboară până la capătul cilindrului, apoi se întroduce seringa în soluție și se ridică pistonul până la apariția cifrelor volumului necesar de produs. Seringa pentru administrare orală sau măsura dozatoare, înainte și după utilizare, se spală cu apă fiartă caldă.
Copii cu vârsta:
– 6 luni-2 ani câte 2,5 mL soluție 1 dată pe zi;
– 3-6 ani câte 5 mL soluție 1 dată pe zi;
– 7-12 ani câte 7,5 mL soluție 1 dată pe zi.
Durata administrării constituie în medie 2 săptămâni, dar nu mai mult de 3 săptămâni. În caz de necesitate este posibilă efectuarea curelor repetate (după consultația medicului).
Nu au fost găsite recenzii