Cofetarie: tipuri si sfaturi pentru alegere
Alegerea dulciurilor si a produselor de cofetarie trebuie tratata cu atentie — un aspect impecabil nu indica intotdeauna calitatea inalta a produselor folosite. Compozitia dulciurilor trebuie sa includa produse naturale: unt, lapte, cacao, zahar, oua. Prezenta aromelor, potentiatorilor de aroma si a colorantilor sunt semne de calitate proasta.
Ce fel de produse de cofetarie exista
Toate produsele de cofetarie pot fi impartite in doua grupe:
- De zahar — nu contine faina. Acestea includ diferite tipuri de dulciuri: bomboane, ciocolată, zefir, delicii turcesti. Produsele de cofetarie din zahar pot contine zahar sau inlocuitori de zahar.
- De faina — necesita o cantitate mare de faina pentru pregatire. Acestea includ: produse de patiserie, prajituri, chifle, biscuitii.
Cu o activitate fizica insuficienta a unei persoane, un exces de dulciuri in dieta duce la indigestie si aparitia excesului de greutate.
Cum sa alegi produse de cofetarie de calitate inalta:
Atunci cand alegeti dulciuri, trebuie sa respectați urmatoarele reguli:
- Cititi compozitia. Ar trebui sa includa numai ingrediente naturale. Merita sa evitati produsele care contin margarina — duce la cresterea nivelului de colesterol din sange.
- Condensul format in interiorul ambalajului provoacă aparitia si reproducerea bacteriilor in produsul de cofetarie.
- O crema a produsului care curge sau este fara forma pe produs poate indica o temperatura de depozitare incorecta si o data de expirare.
- Placa alba pe ciocolata, dulciuri sau glazura indica produse invechite si incalcari ale conditiilor de depozitare.
Este mai bine sa alegeti produse de culoare naturala — cu siguranta nu contin coloranti artificiali.
Cum de ales produsele de patiserie
Trebuie sa alegeti produsele de patiserie tinand cont de astfel de factori:
- in produsele de patiserie de inalta calitate nu trebuie sa persiste crapaturi, diverse deteriorari;
- produsele trebuie sa aiba o culoare uniforma;
- mirosul de coptura este placut si natural;
- crusta produsului trebuie sa fie moderat moale.
Gustul si calitatea coacerii depind direct de ingredientele folosite, de reteta si de tehnologia de pregatire.
Umplutura produselor de cofetarie
Umplutura pentru dullciuri poate fi impartita in:
- Termostabil — pastreaza proprietati utile in timpul coacerii.
- Nu este termostabila — folosita pentru intinderea straturilor copturiloe sau ca decor.
Umplutura non-termostabila se intinde si isi schimba forma in timpul coacerii.
Cele mai populare umplaturi:
- cremoasa;
- de ciocolata;
- de fructe;
- cu lapte condensat;
- de lactate;
- de nuca.
Cu cat umplutura contine mai multe ingrediente naturale, cu atst este mai sanatoasa.
Data de producere si termenul de valabilitate
Atunci cand achizitionati produse de cofetarie, este extrem de important sa luati in considerare data fabricarii si data expirarii acestora. Perioada de valabilitate a dulciurilor depinde direct de astfel de factori:
- ingridiente;
- structura produsului;
- conditiile de pastrare.
Ar trebui sa acordati atentie numai datiii de expirare indicate pe eticheta de la producator.
Site-ul magazinului online Casa Curata prezinta o gama larga de diverse produse de cofetarie: dulciuri, batonase, caramel, dulciuri de mestecat, marmelada, delicii turcesti. De mentionat ca magazinul online Casa Curata are avantaje importante in comparatie cu alte magazine de cofetarie din Chisinau:
- preturi accesibile;
- disponibilitatea reducerilor și promotiilor;
- posibilitatea de a plasa o comanda in orice moment al zilei;
- livrare rapida;
- ambalaj rezistent;
- controlul termenilor de valabilitate;
- respectarea conditiilor de depozitare.
La anularea comenzii, banii sunt returnati integral.