Brand (1)

Lumea dulciurilor: compozitie si tipuri

Bomboanele dulci in toata varietatea sa — sunt mai mult decat un simplu produs alimentar  — acestea sunt gustul copilariei, un antidepresiv dulce, o sursa de dispozitie pozitiva. Dulciurile sunt un cadou minunat pentru persoana iubita si un adaos excelent la ceaiul sau cafeaua preferata.

Cum au fost inventate dulciurile

Istoria desertului preferat al adultilor si copiilor a inceput in Egiptul antic. Acolo, pentru prima data, s-a amestecat mierea, nucile, smochinile si curmaua. Dulciurile erau impartite oamenilor cand faraonul iesea in fata acestora. Mai tarziu, zaharul a fost adus in Europa, iar productia de dulciuri s-a transformat intr-o zona separata. Au fost folosite chiar si in scopuri medicale – asa s-a inventat ciocolata. In 1857, John Neuhaus, un farmacist din Bruxelles, cauta un remediu eficient pentru tuse. In schimbul acestuia, el a inventat un produs gustos si hranitor care a castigat in cele din urma recunostinta in intreaga lume.

Tipuri de bomboane

Bomboanele sunt un produs alimentar independent folosit in alimentatie ca desert. De asemenea, sunt folosite pentru decorarea prajiturilor si a produselor de patiserie. Se clasifica bomboanele in functie de compozitia si modul de preparare. Tipuri celebre de bomboane:

  1. Bomboane de ciocolata. Fabricate din ciocolata naturala. Aceasta include si baruri.
  2. Iris si caramel. Caramelele —  rezultatul topirii lente a zaharului. Iris — este o combinație de zahar brun si unt.
  3. Jeleuri si marmelade. Baza este sucul de fructe  — care este fiert cu adaos de zahar. La producere, se foloseste un agent de ingrosare natural — pectina sau agar.
  4. Biciuit. Categoria este reprezentată de nuga si sufleu. Nuga — o masa grea de cofetarie. Sufleul — usor. Consistenta vascoasă este rezultatul amestecarii siropului de zahar cu proteine. Conform acestui principiu, se face „laptele de pasăre”.
  5. Dulciuri cu lichior. In interior — se afla o esenta de cofetarie pe baza de alcool si diversi aditivi (cel mai adesea fructe sau lactate). Lichiorul este turnat intr-un corp de amidon, care este apoi glazurat.
  6. Praline. Preparat din nuci tocate, firimituri de vafe, caramel, aditivi de fructe.
  7. Griliaj. Nucile si fructele se prajesc, apoi se toarna cu sirop de caramel. Griliaj este de tip tare si moale. Acum toata lumea poate procura astfel de dulciuri, dar inainte produsul aparea doar pe mesele nobililor.
  8. MSV. Acesta inseamna „intre straturile de napolitane”. Un exemplu clasic sun bomboanele “Ursuleti”.
  9. Martipanii. Desertul contine particule de fructe uscate. Adesea acoperite cu ciocolata.
  10. Pastila de fructe. Baza este fructe uscate sub formă de suc sau piure. Adesea fara aditivi artificiali.

Bomboanele se disting si in functie de:

  • forma;
  • ambalare (greutate, ambalate individual sau asortate);
  • tip de umplutura (monostrat sau multistrat);
  • acoperiri (cu sau fara glazura).

Beneficiile si daunele dulciurilor

Cand sunt consumate cu moderatie, dulciurile au un efect pozitiv asupra organismului. Contin — lactoza si zaharoza, care satureaza cu energie, accelereaza metabolismul si stabilizeaza tensiunea arteriala.

Ciocolatele, care contin antioxidanti, sunt considerate deosebit de utile. Substantele organice maresc concentratia, reduc efectul stresului asupra organismului, imbunatatesc functiile cognitive.

O doza zilnica sigura pentru un adult este de — 50 g. Este recomandabil a manca dulciuri dimineata, altfel creste greutatea asupra tractului gastrointestinal.

Cum de gasit bomboane utile

Dati preferinta dulciurilor cu ingrediente naturale, cum ar fi marmelada si pastila cu fructe. Prezenta culorilor si aromelor artificiale in compozitie afecteaza negativ sanatatea fizica. Gelatina intareste articulatiile si imbunatateste starea pielii. Boabele de cacao gasite in ciocolata sunt o sursa de serotonina. O alternativa pentru alergiile la ciocolata sunt caramelele, jeleurile.

Astazi puteti procura dulciuri calitative nu numai intr-o farmacie, ci în magazinul online Casa Curata. Comanda produse certificate de inalta calitate de la producatori de incredere pe site-ul magazinului Casa Curata.

27.20 mdl 23.20 mdl
Economisește: 4.00 mdl
+
BrandHARIBO Greutatea0.1 Kg
27.20 mdl 23.20 mdl
Economisește: 4.00 mdl
+
BrandHARIBO Greutatea0.1 Kg
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu

Filtrare produse

Pret

mdl  –  mdl

  • 23.2mdl
  • 23.2mdl
Brand (1)
    Afiseaza toate (15)
Greutatea