Ciocolata: cum de ales un produs de calitate

Ciocolata de inalta calitate nu numai ca poate face placere unui fan de dulciuri, ci poate avea si un efect pozitiv asupra corpului uman. Produsul natural stimuleaza producerea de endorfine – așa-numitul „hormon al fericirii”. Cu toate acestea, producatorii fara scrupule, pentru un profit cat mai bun, folosesc produse de calitate scazuta la fabricarea ciocolatei, asadar trebuie sa fiti responsabili in alegerea ciocolatei preferate. 

Tipuri de ciocolata

In functie de procentul de continut de cacao, ciocolata poate fi:

 • neagra — caracterizata prin absența zaharului si a laptelui în compozitie, precum si un continut ridicat de cacao — aproximativ 99%;
 • amara — produsa pe baza de lapte degresat cu adaugarea unei cantitati mici de zahar si unt de cacao; considerat dietic. Ciocolata amara de calitate contine cel putin 60% cacao;
 • inchisa — compozitia include: unt din boabe de cacao, zahar, aproximativ 55% cacao. Ciocolata inchisa este numai buna pentru cei care doresc sa savureze din dulciuri, dar nu le este pe plac gustul ciocolatei amare;
 • de lapte — in compozitie predomina zahar, cacao - aproximativ 25%, lapte praf - pana la 20%.

Producatorul indica pe eticheta procentul de continut de cacao.

Cum de ales ciocolata de calitate

Ciocolata de inalta calitate nu trebuie sa contina componente precum: ulei de palmier, coloranti, grasimi vegetale, pudra de cacao, inlocuitori de zahar, componente de grau si soia.

Este important de retinut ca termenul de valabilitate al ciocolatei naturale nu trebuie să depaseasca 6 luni, dar cea cu umplutura — 4 luni. O perioadă de valabilitate de peste 6 luni indică continutul de conservanti si antioxidanti in acesta.

Cum de determinat calitatea ciocolatei  «cu ochiul»

Puteti determina calitatea unei tablete de ciocolată după urmatoarele criterii:

 1. Sunet. Spargerea unei tablete de ciocolata de inalta calitate este insotita de un sunet crocant si sonor, iar un produs de calitate scazuta se rupe fara sunet.
 2. Tip. Ciocolata de inalta calitate — este neteda la exterior si mata la interior. Suprafata mata a ciocolatei indica adaugarea de soia si proteine.
 3. Miros. In ciocolata de inalta calitate nu trebuie sa persiste mirosuri straine. O aroma stranie este primul semn de pastrare necorespunzatoare.
 4. Timpul de topire in cavitatea bucala. O tabletă de ciocolata naturală tinde sa se topeasca lent, in timp ce ciocolata nenaturala se topeste rapid, se lipeste de dinti sau necesită o mestecare atenta.

Daca nu sunt respectate conditiile de pastrare, pe tableta de ciocolata pot aparea pete albe sau urme.

Beneficiile ciocolatei

Beneficiile consumului de ciocolată:

 • stimuleaza producеrea de serotonina si endorfina in organism — hormoni care cresc starea de spirit;
 • normalizeaza activitatea sistemului cardiovascular;
 • reduce nivelul de colesterol din sange;
 • previne imbatranirea pielii.

Ciocolata amara si neagra sunt considerate cele mai utile — au un efect benefic asupra functionarii sistemului cardiovascular, au efect antioxidant, activeaza activitatea creierului si reduc riscul de insuficienta cardiaca.

Magazinul online de cofetarie din Chisinau Casa Curata ofera o gama larga de ciocolata la preturi accesibile. Aici puteti procura ciocolata neagra de inalta calitate, precum si amara, lapte si alte tipuri. Principalele beneficii ale procurarii de la Casa Curata includ:

 • o gama larga de produse;
 • producatori responsabili;
 • preturi accesebile;
 • realizarea produselor de calitate.

In magazinul online Casa Curata se pot achizitiona online ciocolate de diverse tipuri. Pentru a face acest lucru, este necesar sa  completati un formular pe site-ul oficial al magazinului, dupa care angajatul magazinului va va contacta pentru a clarifica detaliile comenzii. Personalul politicos si calificat va va sta mereu la dispozitie dvs!

18.50 mdl 12.60 mdl
Economisește: 5.90 mdl
+
18.50 mdl 12.60 mdl
Economisește: 5.90 mdl
+
124.00 mdl 93.00 mdl
Economisește: 31.00 mdl
+
177.00 mdl 139.95 mdl
Economisește: 37.05 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.2 Kg
177.00 mdl 139.95 mdl
Economisește: 37.05 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.2 Kg
177.00 mdl 139.95 mdl
Economisește: 37.05 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.2 Kg
200.00 mdl 159.95 mdl
Economisește: 40.05 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.3 Kg
69.00 mdl 58.80 mdl
Economisește: 10.20 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.1 Kg
69.00 mdl 58.80 mdl
Economisește: 10.20 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.1 Kg
69.00 mdl 58.80 mdl
Economisește: 10.20 mdl
+
BrandLINDT Greutatea0.1 Kg