Exfoliante pentru corp

Unul dintre produsele obișnuite de îngrijire a pielii este un scrub de corp, care constă dintr-o bază de ulei și particule abrazive. Folosit în combinație cu gel de duș și loțiune, scrubul face pielea netedă și sănătoasă.

Cum funcționează un scrub de corp

La nivel biologic, stratul exterior pielii noastre este reînnoit în mod regulat. Odată cu vârsta, procesul natural încetinește. Un scrub corporal este o exfoliere mecanică. Ajută la îndepărtarea stratului keratinizat al pielii, deschizând accesul pentru formarea unuia nou. În timpul utilizării sale, are loc în același timp un masaj ușor al pielii, stimulând fluxul sanguin. După îndepărtarea celulelor moarte, pielea absoarbe mai bine loțiunea hidratantă și hrănitoare. Prin urmare, utilizarea unui scrub poate fi percepută ca pregătire pentru următoarea etapă de îngrijire a corpului.

Ce tipuri de scrub pentru corp sunt

Ca bază, se folosesc componente utile care hrănesc și netezesc pielea. Acestea sunt mierea, uleiuri, siropuri. Particulele abrazive din scrub sunt naturale și sintetice - cafea măcinată, sâmburi de struguri zdrobiți, boabe de zahăr sau sare de Himalaya, chipsuri de polipropilenă. În ceea ce privește eficacitatea, compozițiile cu fracții naturale și artificiale sunt similare. Dar multe femei decid să cumpere peeling corporal cu o compoziție naturală, considerând că este mai sigur. De fapt, dimensiunea particulelor este mult mai importantă. Nu trebuie să fie prea mari, deoarece un astfel de scrub rănește pielea delicată. Scrub-urile cu particule mici acționează mai moale.

Beneficiile folosirii exfoliantelor corporale

Dacă vrei ca pielea ta să rămână tânără și frumoasă pentru o perioadă lungă de timp, trebuie doar să cumperi un scrub de corp. Avantajele folosirii lui:

 • Piele netedă. Fracțiunile fine din compoziția scrubului îndepărtează celulele moarte ale pielii, murdăria și praful din porii de pe piele. Pielea capătă un aspect proaspăt, nu mai rămân zone cu piele descuamată.
 • Hidratarea. Folosirea unui scrub deschide porii înfundați. Pe măsură ce aplicați în continuare crema hidratantă, aceasta va pătrunde mai ușor în straturile mai profunde ale pielii.
 • Mai puțină acnee. Împreună cu particulele keratinizate, eliminați excesul de sebum. Porii rămân curați, mai puțin inflamați.
 • Folosirea regulată a unui scrub de corp reduce riscul apariției firelor de păr încarnate. Acest lucru este important dacă bărbierești anumite părți ale corpului.
 • Întinerire. Cu ajutorul scrubului, activezi procesele de regenerare. Celulele pielii încep să se dividă activ. Rezultatul este reînnoirea pielii.
 • Prospeţime. Te vei simți mai plin de energie după folosirea scrubului. Pielea va căpăta strălucire și un aspect neted fără cel mai mic semn de peeling sau rugozitate.

Cum să folosești un scrub de corp

Folosirea scrub-ului ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a pielii:

 • Începeți tratamentul cu un duș cald. Soluția de apă, abur și săpun deschid porii, înmoaie celulele moarte ale pielii.
 • Luați puțin scrub în mână și aplicați-l pe piele. Masați ușor corpul cu mișcări circulare timp de 3-5 minute.
 • Nu aplicați presiune excesivă pentru a nu deteriora pielea.
 • Clătiți exfoliantul și uscați pielea cu un prosop, aplicați loțiune.

Măsuri de precauție

Numai atunci când este utilizat corect, un produs cosmetic va fi util:

 • Exfoliantul pentru corp este accesibil ca preț, așa că atunci când alegeți cea mai bună opțiune, testați noua compoziție. Dacă după ce îl folosiți simțiți disconfort, cumpărați un alt produs.
 • Pentru persoanele cu pielea sensibilă sunt potrivite produsele fără componente aromatice din compoziție, care pot provoca iritații. Sarcina scrubului este de a îndepărta celulele moarte și nu de a da parfum.
 • Nu utilizați exfoliant pe pielea uscată și nepregătită, deoarece particulele abrazive o vor zgâria.
 • Nu vă frecați corpul mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână. Utilizarea frecventă a compoziției va slăbi pielea.
 • Nu utilizați dacă aveți tăieturi sau răni pe corp, piele iritată din cauza unei erupții cutanate sau arsuri solare.
 • Nu aplicați prea multă presiune, deoarece aceasta poate răni pielea.

Înainte de a cumpăra un scrub de corp, asigurați-vă că citiți recenziile clienților. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cât de bună este cutare sau cutare compoziție.

BrandMERMADE DestinatPentru corp Greutatea0.05 Kg
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandLAQ DestinatPentru corp EcoDa Volum250 ml
BrandHISKIN ColecțieCRAZY BODY DestinatPentru corp Tara de originePolonia Volum300 ml
BrandBEAUTYDERM DestinatPentru corp DestinatPentru corp Greutatea0.19 Kg
BrandQUEEN SKIN DestinatPentru corp Greutatea0.2 Kg SexPentru femei
BrandMARIE FRESH DestinatPentru corp SexPentru femei Volum250 ml
BrandSPA AROMA DestinatPentru corp Greutatea0.25 Kg SexPentru femei
BrandSPA AROMA DestinatPentru corp Greutatea0.25 Kg SexPentru femei
BrandSPA AROMA DestinatPentru corp Greutatea0.25 Kg SexPentru femei
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu

Filtrare produse

Pret

mdl  –  mdl

 • 41.3mdl
 • 311mdl
Brand
  Afiseaza toate (8)
Colecție
Volum
Greutatea