Pentru a sublinia frumusețea naturală și a ascunde imperfecțiunile, femeile din întreaga lume folosesc produse cosmetice pentru a se machia. Cu ajutorul fondului de ten, pudrei, fardului de obraz, rimelului și rujului, puteți face trăsături faciale luminoase și expresive, masca erupțiile cutanate, pete de vârstă și riduri.
Produsele de make-up ajută la rezolvarea multor probleme:
- crearea unei anumite imagini;
- schimbarea imaginii;
- corectarea imperfecțiunilor;
- îngrijirea pielii, genelor, sprâncenelor.
Este suficient să vizitezi un magazin de produse cosmetice pentru a vedea ce gamă largă oferă producătorii. Clienții își pot alege fonduri de ten, farduri, pudre, fard de obraz, rujuri de orice nuanță, consistență și textură. De exemplu, într-o linie de rujuri ale mărcii populare Golden Rose, există mai mult de 30 de nuanțe.
Produse de make-up: tipuri
Există produse cosmetice decorative pentru față și corp. În al doilea caz, vorbim despre fonduri de ten și pudre care se aplică pe pielea mâinilor și a decolteului. Pentru a face un machiaj cu drepturi depline, trebuie să cumpărați produse cosmetice decorative de diferite tipuri:
- Primer pentru distribuirea uniformă a produselor tonale și durabilitatea machiajului.
- Corector pentru mascarea roșeții și acneei.
- Fond de ten pentru un ten uniform.
- Ruj, balsam și tint (fluid lichid pigmentat) pentru buze.
- Creion pentru contur, de ochi și buze.
- Fard de pleoape sau creion pentru sprâncene.
- Pudră și fard de obraz pentru matifiere și evidențierea pomeților.
- Rimel.
- Fard de pleoape.
Înainte de a cumpăra produse cosmetice pentru machiaj, trebuie să determinați tipul de piele. Producătorii produc o varietate mare de produse pentru tenul tânăr și matur, uscat, gras și mixt. Produsele pentru pielea sensibilă conțin de obicei o concentrație minimă de conservanți și parfumuri.
Cum alegeți produsele de make-up
În orașul Chișinău găsim o gamă largă de cosmetice. Atunci când alegeți produse, acordați atenție compoziției, inclusiv compatibilitatea și eficacitatea componentelor. Compoziția determină proprietățile produselor cosmetice - capacitatea de a se întinde uniform, de a forma un strat uniform, de a umbri și de a rămâne pe piele pe tot parcursul zilei. Alte optiuni:
- nuanțe și texturi;
- tip piele;
- termen de valabilitate.
Cu cât termenul de valabilitate este mai lung, cu atât mai mulți conservanți conțin produsele.
Alegerea produselor cosmetice decorative ținând cont de tipul de piele
1. Normal. Produse cu ingrediente hidratante.
2. Uscat. Compoziția conține uleiuri vegetale, acid hialuronic, squalan.
3. Gras. Mijloace cu efect tonic și revigorant. Fondurile de ten și primerurile conțin ingrediente care reglează producția de sebum (sebum) și inhibă creșterea coloniilor bacteriene.
4. Combinat. Produse cu textură ușoară și proprietăți hidratante.
5. Sensibil. Fondurile de ten, primeruri, corectoare, pudre fara adaos de parfumuri, cu conținut redus de conservanți, cu pigmenți minerali naturali.
Principalele componente ale cosmeticii decorative
Componentele din care sunt realizate cosmeticele decorative diferă în funcție de tipul de produs. Fondurile de ten și rujurile, pe lângă baze și pigmenți, conțin adesea ingrediente hidratante și hrănitoare, emulgatori, care sunt concepute pentru a forma o emulsie stabilă. Compoziția poate include:
- acid hialuronic;
- uleiuri vegetale;
- tocopheroli (vitamina E).
Dacă în compoziție sunt prezenți aminoacizi și lecitină, produsul va fi distribuit uniform și ușor pe suprafața pielii. O textură uniformă indică calitate bună și o depozitare corespunzătoare.
Principalele ingrediente ale rimelului sunt coloranții, ceara și apa. Aromele conferă produsului un miros plăcut, conservanții sunt responsabili de siguranță (prevenind dezvoltarea microflorei patogene). Ingrediente utile:
- lanolină (pentru hidratare);
- vitaminele A și E, cheratina (pentru întărirea și creșterea genelor);
- pantenol și proteine (pentru a proteja împotriva daunelor).
Rimelul de înaltă calitate are o textură uniformă, fără cocoloașe.
Pudra și fardul de obraz pe bază de minerale nu înfundă porii și nu provoacă formarea de comedoane. Produsele sunt fabricate din minerale naturale, măcinate în pulbere. Pigmenții se obțin din mică și perle.
Grundurile și corectoarele sunt realizate cu adaos de vitamine, antioxidanți, componente antibacteriene care ajută la vindecarea erupțiilor cutanate inflamatorii. Produsele pot conține particule reflectorizante și ingrediente de albire. Filtrele UV protejează împotriva radiațiilor solare dăunătoare. Colagenul îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii.
Dacă intenționați să cumpărați produse cosmetice online dintr-un magazin online, studiați eticheta. Semnele speciale „hipoalergenic”, „non-comedogen”, „testat dermatologic” indică absența componentelor potențial periculoase în compoziție.