PC și Laptopuri

Laptopurile sunt dispozitive de calcul portabile care sunt populare în rândul oamenilor de toate vârstele și genurile. Sunt ușoare și compacte. Aceste gadgeturi nu sunt legate de un singur loc. Chiar și în aceeași cameră, acestea pot fi transferate în mod repetat de la o masă la alta.

Avantaje

 1. Greutate redusă - de la 700 g. Dispozitivul este convenabil de transportat într-un rucsac sau geantă.

 1. Dimensiuni mici (comparativ cu un PC desktop). Datorită dimensiunilor reduse, laptopurile sunt ușor de ținut și de transportat.
 2. Gata de munca. Nu este necesară preinstalare sau configurarea sa. Nu trebuie conectate dispozitive externe, cum ar fi o tastatură sau display. Laptopurile oferă toate elementele necesare pentru lucru, inclusiv touchpad-ul.
 3. Mobilitate. Absența dispozitivelor periferice vă permite să luați un laptop într-o călătorie de afaceri, călătorie, la plimbare.
 4. Autonomie. Gadgetul este echipat cu o baterie care menține starea de funcționare fără a fi conectat la rețea. La modelele moderne, durata de viață a bateriei ajunge la 11 ore cu utilizare intensivă.
 5. Conectați-vă la Wi-Fi și alte rețele wireless. Majoritatea modelelor sunt echipate cu adaptoare pentru conectarea la Internet fără fire și dispozitive suplimentare - modemuri.

Astăzi puteți cumpăra laptopuri în Moldova, care diferă în funcție de caracteristici, dimensiuni, caracteristici de design și alți parametri. Componentele și hardware-ul determină capacitățile unui laptop și îi afectează prețul.

Laptop-uri: tipuri

Un laptop poate fi folosit oriunde - parc, cafenea, mașină. Există modele de uz general, gaming, transformatoare, ultrabook-uri compacte și plate. Transformatoarele pot fi folosite ca tabletă. Unele modele au un ecran tactil detasabil. În altele, unghiul de rotație a ecranului este de 180–360 °. Modelele de jocuri sunt de obicei echipate cu o placă grafică discretă, care utilizează resursele propriului procesor și memorie în timpul funcționării. De asemenea, modelele de gaming se caracterizează printr-o rezoluție mare a ecranului - până la 3840x2160 (4K) pixeli.

Laptop-uri: cum să alegi

Unul dintre criteriile de alegere a unui laptop în Moldova este sistemul de operare. În funcție de preferințele personale, puteți alege dintre Windows, ChromeOS, MacOS. Primul sistem de operare este dezvoltat de Microsoft, al doilea este Google, al treilea este Apple.

Windows este unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare. Producătorii produc modele adaptate pentru afaceri sau jocuri online. Avantajele sistemului de operare: bibliotecă mare de software, actualizări frecvente cu funcții noi. ChromeOS este o opțiune accesibilă, care se concentrează pe utilizarea aplicațiilor web. Domeniul de aplicare al ChromeBook-ului este de obicei limitat la rețelele sociale și la cumpărături online. MacOS este stabil. Toate dispozitivele Apple sunt în aceeași rețea. În caz de probleme cu funcționarea MacBook-ului, utilizatorul primește ajutor online de la distanță.

Principalele criterii pentru alegerea unui laptop în Chișinău:

 1. CPU. Procesoarele puternice procesează mai multe date pe unitatea de timp. Principalii producători de procesoare: AMD și Intel.
 2. Puterea de calcul. În linia de produse a fiecărei companii, puteți găsi modele cu un număr diferit de nuclee: de la 4 la 32.
 3. GPU. Cipul generează imagini care apar pe ecran. În unele modele, modulul GPU este încorporat în procesor. Unele laptop-uri au un modul grafic suplimentar instalat pe placa de bază. Principalii producători de GPU: Intel, Nvidia și AMD.
 4. RAM (8-16 GB). RAM este destinată stocării temporare a datelor prelucrate. Cu cât mai multă RAM, cu atât mai multe informații cu acces rapid. Acest lucru îmbunătățește viteza laptopului.
 5. Frecvența ceasului (3,5-4 GHz). Afișează cât de repede sunt preluate datele din RAM. Cu cât indicatorul este mai mare, cu atât dispozitivul funcționează mai repede.
 6. Dimensiunea și tipul hard diskului. Dispozitivul este conceput pentru stocarea pe termen lung a informațiilor: programe și aplicații, documente muzicale și text, materiale foto și video. Unitățile SSD SSD sunt o alternativă eficientă la HDD-urile convenționale. Viteza de scriere și citire a datelor de pe SSD este de aproximativ 500 MB/s. Pentru HDD, această cifră este de 3,5 ori mai mică. Alte avantaje ale SSD: rezistența la influențe mecanice - de exemplu, vibrații sau căderi.
 7. Tip de afișare: TN, VA, IPS. Ecranul TN este extrem de receptiv. Panourile IPS sunt folosite mai frecvent în laptopurile de gaming. Datorită reproducerii îmbunătățite a culorilor, unghiurilor de vizualizare crescute, realismului imaginii, afișajul IPS se găsește adesea în modelele emblematice. Matricele VA se caracterizează printr-o reproducere îmbunătățită a culorilor și contrastului. Ele sunt inferioare TN în ceea ce privește viteza de răspuns și IPS în calitatea imaginii.
 8. Tehnologia de afișare. Bazat pe diode organice emițătoare de lumină - OLED, diode cuantice emițătoare de lumină - QLED, mini-diode emițătoare de lumină, care sunt utilizate în principal în tehnologia Apple.
 9. Acoperirea ecranului. Este lucios sau mat.
 10. Diagonală (10,6-18,4 inchi). Modelele cu o diagonală mai mare sunt potrivite pentru jocuri, proiecte de design, editare foto și alte sarcini complexe. Chiar și cele mai mici detalii sunt vizibile clar pe afișajul mare. Laptopurile cu o diagonală mică sunt ușor de transportat.
 11. Capacitatea bateriei. Indicatorul variază de la 4000 la 7000 mAh.
 12. Disponibilitate de porturi și ieșiri: USB-A, USB-C, DisplayPort, Lightning, HDMI. Acest lucru vă permite să conectați periferice precum mouse-uri, tastaturi sau difuzoare.

Atunci când alegeți un model, luați în considerare greutatea (0,7–3,6 kg) și rezoluția camerei web (1280x720 sau 1920x1080 pixeli).

7 000.00 mdl 6 300.00 mdl
Economisește: 700.00 mdl
+
BrandLENOVO Camera webDa Nr. nuclee a procesorului4 Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandACER Camera webDa Microfon incorporatDa Tip unitate stocareSSD Tip placa videoIntegrata
BrandACER Camera webDa Nr. nuclee a procesorului2 Tip unitate stocareSSD Tip placa videoIntegrata
BrandLENOVO Camera webDa Microfon incorporatDa Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandLENOVO Camera webDa Microfon incorporatDa Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandLENOVO Camera webDa Microfon incorporatDa Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandACER Camera webDa Port-uriUSB 3.1, Ethernet RJ-45 Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandACER Camera webDa Microfon incorporatDa Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandACER Camera webDa Microfon incorporatDa Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandLENOVO Camera webDa Port-uriUSB 3.1, Ethernet RJ-45 Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandACER Camera webDa Port-uriUSB 3.2, HDMI, Ethernet RJ-45, USB 2.0 Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
BrandLENOVO Camera webDa Microfon incorporatDa Tipul ecranuluiIPS Tip unitate stocareSSD
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu

Filtrare produse

Pret

mdl  –  mdl

 • 6300mdl
 • 16690mdl
Brand