Suspensie WORMITIN, 200ml
WORMITIN – complex de origine vegetală, ce reprezintă o combinație din 10 extracte, care contribuie la distrugerea și eliminarea din organism a helminților la toate etapele de dezvoltare, inclusiv ouăle acestora, reducerea intoxicației cauzată de invazia helmintică și îmbunătățirea activității tractului gastrointestinal.
PROPRIETĂȚI.
Semințe de dovleac – posedă activitate antihelmintică (antiparazitară) și hepatoprotectoare. Acționează asupra viermilor inelari (oxiuri, ascaride) și plați (tenia-boului și tenia-porcului), trematodelor, dar sunt eficace și împotriva lambliilor.
Aminoacidul bioactiv al semințelor de dovleac cucurbitina posedă proprietăți antiparazitare pronunțate. Cucurbitina are acțiune paralitică asupra musculaturii helminților.
Embelia ribes – se utilizează eficient pentru distrugerea paraziților. Componentul biologic activ manifestă acțiune antihelmintică asupra viermilor inelari (ascarida, toxocara, etc.), viermilor plați (tenia-boului, echinococ), trematodelor (schistosoma). Diminuează simptomele dispepsiei și disfuncției intestinale, cauzate de invazia helmintică, stimulează activitatea enzimelor digestive și îmbunătățește peristaltica intestinului (reglează activitatea intestinală). Crește metabolismul, curăță ficatul și sângele. Este antioxidant și antiseptic natural, are acțiune carminativă, antibacteriană, antiinflamatoare și antipiretică, de asemenea întărește sistemul imunitate.
Butea monosperma – extractul din semințe conține alcaloidul palazin, care manifestă acțiune antihelmintică pronunțată asupra viermilor inelari (ascarida, toxocara) și celor plați. Efectul laxativ al Buteii contribuie la eliminarea rapidă din organism a paraziților și substanțelor toxice ca rezultat al activității lor vitale.
Holarrhena antidysenterica – este folosită pe larg în calitate de remediu natural în infecțiile intestinale (dizenteria), procesele inflamatorii și alte tulburări gastrointestinale (colici, meteorism). Alcaloidul conessin (care se conține în scoarță, semințele plantei) are acțiune distructivă asupră amoebelor vii, precum și Entamoeba histolytica în dizenterie. Inhibă activitatea protozoarelor, bacililor tuberculozei. Extractul din scoarță de Holarenă are acțiune antihelmintică și antibacteriană.
Busuioc – conține ulei volatil, substanțe tanante, precum și flavonoide, care manifestă acțiune bactericidă, antiinflamatoare, spasmolitică, carminativă și analgezică. Cercetările experimentale au arătat, că uleiul de Busuioc are acțiune fatală asupra lambliei (Giardia lamblia) și agentului patogen de leishmanioză, este eficient împotriva paraziților interni. Părțile aeriene de Busuioc acționează preponderent asupra sistemului digestiv: normalizează activitatea stomacului, ameliorează digestia, înlătură meteorismul, stimulează pofta de mâncare, neutralizează toxinele (detoxifierea organismului).
Rodia – extractul din coajă și semințe posedă proprietăți antiinflamatorii, coleretice, antibacteriene, analgezice, antidiareice și antihelmintice. Este utilizat împotriva paraziților intestinali, în dizenterie și diaree. Acidul elagic este unul dintre principalele componente ale Rodiei cu activitate antioxidantă puternică.
Țelina – este folosită ca remediu antihelmintic, carminativ, laxativ, hepatoprotector, coleretic, spasmolitic, antimicrobian, antiinflamator. Stimulează pofta de mâncare. Eficient în profilaxia infestării repetate cu paraziți intestinali.
Usturoiul – are acțiune antifungică, antibacteriană, antihelmintică, carminativă. Alicina, un component important al extractului de usturoi, posedă activitate antihelmintică împotriva viermilor inelari (oxiuri, ascaride) și plați. Acest antibiotic natural dereglează metabolismul helminților, ei se cristalizează și devin neviabili. Usturoiul atenuează disconfortul din abdomen (inclusiv regiunea epigastrică), înlătură senzația de greață, regurgitația, meteorismul și colicile. Are efect de liniștire asupra stomacului și intestinelor, elimină spasmele, încetinește hiperperistaltica.
Izma bună – componentul principal al frunzelor este uleiul volatil (mentol și menton), care are acțiune spasmolitică și carminativă. Relaxează mușchiul neted al ileonului și scade presiunea din interiorul intestinului gros. Flavonoidele (flavomentina), izolate din frunzele de Mentă, au efect coleretic (stimulează secreția de bilă și sinteza acizilor biliari).
Gardenia gummifera – are acțiune antihelmintică, antibacteriană, antiinflamatoare, spasmolitică, carminativă și analgezică. Normalizează digestia și îmbunătățește peristaltica intestinală.
RECOMANDĂRI PENTRU UTILIZARE.
Wormitin se administrează pentru:
- Distrugerea și eliminarea helminților de diferite tipuri:
- viermi inelari: oxiuri, ascaride, toxocara, anchilostoma, etc.;
- viermi plați: teniile, echinococ;
- trematode: opistorchoza, schistosoma, etc.
- Detoxifierea organismului ca urmare a invaziei helmintice.
- Ameliorarea simptomelor dispepsiei și disfuncției intestinale, cauzate de invazia helmintică.
- Prevenirea infestării parazitare.
MOD DE ADMINISTRARE ȘI DOZE.
Se administrează pe cale orală, cu 1 oră înainte de mese. A se agita înainte de utilizare.
Cu ajutorul seringii pentru administrare orală, linguriței dozatoare sau a măsurii dozatoare se măsoară cantitatea necesară de produs. Pentru a măsura corect volumul suspensiei, pistonul seringii se coboară până la capătul cilindrului, apoi se întroduce seringa în suspensie și se ridică pistonul până la apariția cifrelor volumului necesar de produs. Seringa pentru administrare orală, lingurița dozatoare sau măsura dozatoare, înainte și după utilizare, se spală cu apă fiartă caldă.
Copii cu vârsta:
– 1-3 ani câte 2,5 mL suspensie de 2 ori pe zi;
– 4-6 ani câte 5 mL suspensie de 2 ori pe zi;
– 7-11 ani câte 7,5 mL suspensie de 2 ori pe zi;
– 12-14 ani câte 10 mL suspensie de 2 ori pe zi;
– 15-17 ani câte 15 mL suspensie de 2 ori pe zi.
Adulți câte 15 mL suspensie de 2 ori pe zi.
Durata administrării este de 2 săptămâni. După o pauză de 2 săptămâni, pentru eliminarea completă a paraziților și a ouălor acestora, cura se repetă încă 2 săptămâni.
Cu scop profilactic se recomandă de efectuat cure de 2 ori pe an (toamna și primăvara).
Nu au fost găsite recenzii