Seminte de amarant EVERYDAY, 150 g
Amarantul a castigat recunoasterea mondiala datorita continutului sau ridicat de proteine si aminoacizi precum lizina si metionina, care sunt rare in cereale. Proteinele din amarant sunt, de asemenea, usor absorbite de organism – boabele de amarant gatite sunt digerate de catre oameni in proportie de 90%.
Deoarece amarantul a fost introdus relativ recent in dieta oamenilor moderni, el este mai putin alergic decat alte cereale. De asemenea, nu contine gluten, fiind astfel potrivit pentru multi oameni cu intoleranta la gluten.
Amarantul depaseste graul din multe puncte de vedere – contine fibre, grasimi sanatoase si anumiti vitamine si minerale. Amarantul contine cu 20% mai multe fibre decat boabele integrale de grau, de 5 ori mai mult calciu si fier, si de 2 ori mai mult magneziu.
Semintele de amarant sunt o sursa buna de vitaminele B2, B3 si B5, precum si de vitamina B6 si acid folic.
In ceea ce priveste mineralele, pe langa fierul si calciul deja mentionate, consumand ¼ cana de amarant gatit, veti obtine 61% din necesarul zilnic de mangan, 42% din necesarul de cupru si magneziu, 19% din necesarul de zinc si 5% din necesarul de potasiu. Amarantul este o sursa excelenta de tocoferoli. Vitamina E naturala poate fi prezenta sub forma de tocoferoli si tocotrienoli, iar tocotrienolii se pot lega de peretele intern al membranei celulare, fiind considerati antioxidanti eficienti. Acestia au proprietati neuro- si cardioprotectoare. Tocotrienolii sunt de asemenea intalniti in uleiul de palmier si in uleiul de tarate de orez.