Brand (1)

Șamponul de păr este este un produs de igienă de bază, în îngrijirea noastră.

Cu toate acestea, majoritatea cumpărătorilor se pierd în fața gamei uriașe a acestui produs.


Brandurile oferă diferite tipuri de șampoane în funcție de scopul, forma produsului și nevoile consumatorilor. După ce ați analizat mai detaliat criteriile de alegere a șampoane, va fi mai ușor să cumpărați produsul potrivit.

Tipuri de șampoane

Sarcina principală a șampoanelor este curățarea scalpului. Cu toate acestea, diferite tipuri de scalp necesită îngrijire diferită. Producătorii încearcă să mulțumească toți clienții și oferă multe tipuri de șampoane. Putem clasifica șampoanele după aceste caracteristici.

  • consistență — solidă, uscată, cremoasă, gel;
  • genul cumpărătorului — femei, bărbați, copii;
  • tip păr — gras, uscat, normal, combinat, creț, slăbit, etc.;
  • terapeutic — împotriva mătreții, împotriva căderii;
  • scop — pentru păr colorat, cu efect de scrub, pentru volum, întărire, creștere etc.

Pentru a alege șamponul potrivit pentru tine, trebuie să îți identifici tipul de păr și scalp. Acest lucru este cel mai bine făcut de un triholog, dar puteți obține informații superficiale pe cont propriu prin simpla observare a părului și scalpului.

Cum identificăm tipul scalpului?

Până la vârsta adultă, probabil că înțelegeți cât de repede se murdărește părul, cât de des trebuie spălat și cum se comportă în următoarele zile. Dacă nu v-ați gândit niciodată la el înainte, vă sugerăm să îl identificați acum:

  1. Scalp gras. Părul devine gras în următoarea sau a doua zi după spălare. Pe scalp pot apărea fulgi de mătreață medii până la mari.
  2. Scalp normal. Intervalul dintre spălări poate fi de 3-5 zile. Mătreața poate apărea în a 4-5 zi sub formă de fulgi de dimensiuni medii.
  3. Scalp uscat. Părul nu devine gras pentru o lungă perioadă de timp - până la 7-8 zile. După spălare, părul este uscat. Se electrizează rapid, în special iarna.
  4. Scalp combinat. Rădăcina părului devine uleioasă din a 2-3 zi, iar părul pe întreaga lungime devine gras până la a 5-6 zi.

O problemă des întâlnită este mătreața. Cauzele apariției mătreții pot fi: stilul de viață, stresul, fonul hormonal, activitatea organelor interne și multe altele. Un șampon pentru mătreață, chiar și ales corespunzător, nu va ajuta aici - este important să faceți teste și să vă consultați cu un specialist.

Șampon pentru păr gras: cum să alegi.

Îți speli părul zilnic? Cel mai probabil ai un tip de păr gras. Cu toate acestea nu părul în sine se îngrașă, ci scalpul, din cauza glandelor sebacee care sunt hiperactive. Cunoscând această caracteristică alegeți un șampon marcat “pentru păr gras”. Este mai bine să acordați preferință șampoanelor cu consistență transparentă asemănătoare unui gel. Este bine dacă în compoziția sa va conține extracte de ierburi precum mușețel, urzică sau salvie. Aplicați șamponul pe scalp și masați-l bine. Balsamul trebuie folosit cu grijă și aplicat numai pe păr.

Șampoanele uscate pot fi o alternativă pentru spălarea frecventă persoanelor cu păr gras. Acestea vor elimina luciul gras și vor reda volum părului. Nu vor putea înlocui o spălare completă, dar o poate face să nu fie un ritual zilnic.

Șampon pentru păr uscat: cum alegi?

Se descuamează adesea scalpul, devine rapid uscat și iritat? Ar trebui să vă gândiți să alegeți șampoane hidratante și hrănitoare. Produsele cremoase care nu numai că hrănesc, dar și întăresc părul slăbit sunt perfecte. Ele rețin bine umezeala și fac părul mai strălucitor și mai mătăsos. Atunci când alegeți un produs, acordați atenție faptului că acesta să conțină uleiuri naturale, precum și extract de arbore de ceai: calmează bine scalpul iritat.

Șampoane fără sulfați: motivele popularității

Sulfații — săruri ale acidului sulfuric. Se adaugă în șampon pentru ca produsul să facă mai bine spumă. Aceste substanțe pot dăuna scalpului, pot provoca iritații și pot contribui la formarea activă a mătreții. Analogii fără sulfați au o compoziție naturală, datorită căreia au mai multă grijă de scalp. Dar, în același timp, nu fac spumă deloc.

Beneficiile șampoanelor fără sulfați:

  • nu spală pigmentul din păr, efect tonic;
  • nu provoacă alergii;
  • face părul ascultator și neted.

Minusuri ale șampoanelor fără sulfați:

  • nu face spumă multă sau aproape deloc;
  • nu oferă volum părului;
  • poate provoca mătreață în unele cazuri.

Șampoanele fără sulfati pentru părul vopsit sunt cele mai bune, dar trebuie să vă obișnuiți cu faptul că produsul face puțină spumă. De asemenea, este o alternativă bună pentru persoanele cu scalp sensibil sau alergic.

Puteți alege și cumpăra oricând șampon pentru toate tipurile de păr din catalogul magazinului nostru online. Prețurile bune și promoțiile regulate vă vor ajuta să economisiți mult.

159.50 mdl 137.75 mdl
Economisește: 21.75 mdl
+
BrandOGX Cod de bare3574661614380 DestinatPentru par Caracteristicile produsuluiNu este testat pe animale ScopAlimente, Umidificare, Consolidarea
159.50 mdl 137.75 mdl
Economisește: 21.75 mdl
+
BrandOGX Cod de bare3574661615004 DestinatPentru par Caracteristicile produsuluiFara sulfati, Nu este testat pe animale, Fara parabeni ScopConsolidarea
159.50 mdl 137.75 mdl
Economisește: 21.75 mdl
+
BrandOGX Cod de bare3574661626215 DestinatPentru par Caracteristicile produsuluiFara parabeni ScopAlimente, Volum
159.50 mdl 137.75 mdl
Economisește: 21.75 mdl
+
BrandOGX Cod de bare0022796971104 DestinatPentru par Caracteristicile produsuluiFara parabeni, Fara sulfati ScopNetezire, Recuperare
Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu

Filtrare produse

Pret

mdl  –  mdl

  • 137.7mdl
  • 137.8mdl
Brand (1)
    Afiseaza toate (65)
Scop
Volum
Caracteristici produs
Sex
Tipul de par
Tip piele
Tip sampon