Brand (1)

Cafea in boabe: cum de ales un produs de calitate inalta

Dintre toate bauturile care dimineala ofera oamenilor energie, dorinta de a face lucruri marete, cafeaua macinata si boabele de cafea sunt considerate cele mai populare. Bautura tonifianta este indragita pentru aroma sa incomparabilă si gustul bogat. Cu toate acestea, pentru a nu procura din neatentie produs fals, e necesar sa aveti cunostinte minime a  tipurilor de cafea si sa fiti capabil de a  alege un produs de calitate. 

Tipuri de cafea in boabe

Gustul si aroma boabelor de cafea depind direct de regiunea in care sunt cultivate boabele de cafea si soiurile acestora. Principalele tipuri de boabe de cafea:

  1. Arabica — are un gust bogat pronuntat, structura densa, aroma bogata si postgust placut. Cele mai populare soiuri de Arabica sunt: Typica, Bourbon, Caturra.
  2. Robusta — boabele se disting printr-un continut ridicat de cofeina, o aroma pronuntata, note de amaraciune. Tipurile bine cunoscute de Robusta includ: Nanu, Kuilu, Conillon.

Arabica si Robusta sunt adesea folosite in combinatie cu alte tipuri de cafea pentru a evidentia gustul si aroma.

  1. Excelsa — boabe de inalta calitate, cu aroma fructata si amaruie. O varietate populară de Excelsa este Maracage — boabe mari cu miros de fructe.
  2. Liberica —  boabele au o aroma bogata si un usor postgust.
  3. Kopi Luwak —  boabe de cafea de elita; cu aroma de caramel, gust moale dulciu. Kopi Luwak se caracterizează printr-o absenta completa de postgust de  amaraciune.
  4. Mundo Novo —  boabe de marime medie, cu gust dulce pronuntat, aciditate scazuta, aroma pronuntata.
  5. Caturra — boabe cu densitate mare, cu gust acriu, dulciu.
  6. Maragogype —  o cafea cu boabe de marime mare, cu un postgust dulce-acrisor si o aromă de tutun.

In functie de regiunea de cultivare, gustul cafelei Maragogype poate avea nuante de fructe, citrice, prune uscate si boabe de cacao.

Cum sa alegi cafea din boabe calitativa

Tehnologia de cultivare, metodele de selectie, prepararea boabelor si metodele de pregatire afecteaza în mod direct calitatea produsului finit. Caracteristicile boabelor de cafea de calitate:

  1. Aroma pronuntata la deschiderea ambalajului. Mirosul de ars indica faptul ca durata de valabilitate a produsului se apropie de sfarsit.
  2. Boabele sunt lipsite de defecte. Crapaturile, zgarieturile si alte daune indica transportul necorespunzator si incalcarea conditiilor de depozitare.
  3. Culoarea mata a boabelor indica prospetimea lor. Petele de ulei sunt un semn de —  boabe vechi.

Inainte de a procura cafeaua, este important sa atrageti atentie la data de expirare indicata pe ambalaj..

Alte criterii de alegere a boabelor de cafea

Atunci cand alegeti boabele de cafea, trebuie sa fiti atenti la:

  1. Ambalaj sigilat. Ambalajul de incredere exclude lumina directa a soarelui, oxigenul si umiditatea, ceea ce ajuta la mentinerea calitatii produsului finit.
  2. Gradul mediu de prajire prelungeste durata de valabilitate a produsului.

Pentru a pastra aroma cafelei, este indicat sa  macinati boabele inainte de preparare.

Magazinul de produse alimentare online Casa Curata ofera o gama larga de cafea de toate tipurile la preturi accesibile. Puteti plasa o comanda în doar cateva clicuri pe site-ul oficial, dupa care un consultant al magazinului va va contacta pentru a confirma comanda si a clarifica detaliile. Livrarea marfurilor se efectuează in toată Moldova in cel mai scurt timp posibil.

Recenzii

Date inexistente

Scrie un comentariu

Filtrare produse

Pret

mdl  –  mdl

  • 207.5mdl
  • 331.4mdl
Brand (1)
    Afiseaza toate (10)
Greutate (g)